fredag 13 mars 2009

Klimathotet - en bluff!

Media rapporterar om hur jorden genomgår en extremt snabb uppvärmning, hur havsnivån stiger allt snabbare och hur inlandsisar och glaciärer smälter bort. Men är det verkligen sant?

Jag har aldrig trott på klimathotet och det ska till mycket, mycket starka bevis för att jag ska börja tro på det. Jag gick och funderade på den här kalla och snöiga vintern som vi haft i Sverige i år. Då slog det mig: Jag måste blogga om det påstådda klimathotet. Och här sitter jag nu. Har bunkrat upp med fakta, naturligtvis till fördel för min åsikt, men ändå fakta. Läs och begrunda, mina damer och herrar.














Under de senaste tio åren uppskattas jorden i själva verket ha blivit något kallare. Och den uppvärmning på 0,6-0,7°C som ägde rum under 1900-talet är inte alls unik under de senaste 2000 åren. När vikingarna bodde på Grönland var det av allt att döma 2°C varmare än nu, och vi återhämtar oss från en flerhundraårig köldperiod som slutade på 1600-talet. Granskar man väderstatistik från förra seklet, går det inte att finna någon ökning av skyfall eller orkaner. Havsnivån stiger nu i samma takt som den gjort under hundratals år: mellan en och två mm per år. Inlandsisarna ligger kvar på plats. Glaciärerna har över tiden omväxlande vuxit och smält bort i perioder på ca 1 200-1 500 år. För tillfället är vi inne i en fas där de krymper i samma takt som de har gjort sedan en annan köldperiod tog slut i mitten på 1800-talet, långt innan de kunde påverkas av några mänskliga koldioxidutsläpp.

"Den globala uppvärmningen" är ett resultat av att man förutsätter att temperaturen ska följa den atmosfäriska koldioxidhalten trots att alla tillgängliga observationer visar att det förhåller sig precis tvärtom: koldioxiden följer temperaturen.

Vasaloppet ställdes in ett par gånger på 1930-talet pga snöbrist. Tror ni att det berodde på klimatförändringen då? Nej, klimatet varierar. Ibland har vi mildare vintrar, ibland kallare, så har det alltid varit och så kommer det att fortsätta.










Om du frågar mig så är klimathotet någonting som media har blåst upp. Det verkar som om vi hela tiden måste ha någonting att oroa oss för. Jag har känsan av att klimatdebatten har dämpats lite den senaste tiden, kan det bero på att vi nu har finanskrisen att oroa oss för istället? För som sagt, det måste ju hela tiden finnas nåt... Därför säger jag att klimathotet är en bluff on ni frågar mig.

Vad säger ni nu?

1 kommentar:

  1. Tror starkt på din teori om att vi alltid måste ha något att oroa oss för. Oro säljer lösnummer och drar tittarsiffror, Sad but true. Sickna efterforskningar du har gjort.. *impad*

    /Jonas

    SvaraRadera